Andijk

Andijk

Landelijk wonen op steenworp afstand van het IJsselmeer

Andijk is een typisch lintdorp in Noord-Holland en valt onder de gemeente Medemblik. Het dorp ligt aan het IJsselmeer en heeft 2 havens. Dat is voor veel watersporters ook een extra motivatie om in Andijk te wonen. Voor watersporters is het een ideale omgeving, dichtbij het IJsselmeer met volop gelegenheid om landelijk te wonen.

Bereikbaar en divers

De absolute eyecatcher in Andijk is de kerk “de Kathedraal”. Een gereformeerde kerk die gebouwd is in 1929 en ontworpen door architect Egbert Reitsma. Alle nodige voorzieningen zoals winkels en gezondheidszorg zijn gewoon nog in het dorp. En als u naar Amsterdam wilt dan duurt dat maar 45 autominuten. Met de bus kunt u naar het station in Bovenkarspel of Hoogkarspel. Andijk is nog steeds groeiende en de huizen zijn nog betaalbaar. Er zijn een aantal nieuwbouwprojecten gestart zodat er een mooie balans ontstaat tussen authentieke bouw en nieuwbouw. Dat maakt de keuze in woningen bijzonder divers.

School en sport

In het dorp kunnen uw kinderen terecht op de lagere school. Voor de middelbare school gaan ze naar omliggende gemeenten. U kunt kiezen uit Het Martinus College in Grootebroek. Dit is een kleinschalige scholengemeenschap met aanbod van VMBO, MAVO, HAVO, atheneum en gymnasium. De RSG in Enkhuizen is ook een kleinschalige scholengemeenschap met aanbod van VMBO tl, HAVO, atheneum en tweetalig onderwijs. Of kies voor de Praktijkschool in Grootebroek. Voor sporters heeft Andijk ook een aantal sportverenigingen voor onder andere voetbal, handbal en korfbal.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Andijk? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor deze omgeving.

Naar boven