Makelaars bloggenRSS

Met enige regelmaat plaatsen wij blogs over de woningmarkt op onze website. Daarin geven wij onze - vaak ongezouten - mening over ongelijkheden, onrechtvaardigheden en problemen die wij in de praktijk tegenkomen. Want er gebeurt een hoop op de woningmarkt waar kopers en verkopers vaak geen idee van hebben. Volg onze blogs en blijf ook op de hoogte van ontwikkelingen die bij de koop of verkoop van uw huis van pas kunnen komen.

 • De rente is gestegen… wel of niet een huis kopen?

  De afgelopen maanden is de hypotheekrente behoorlijk gestegen en zal deze trend zich voortzetten? Wat is een normale rente? Goede vraag, helaas heeft niemand de krant van morgen al gekregen. Maar maakt het trouwens veel uit of de rente stijgt als je een huis wilt kopen?
  De rente is gestegen… wel of niet een huis kopen?
 • RE/MAX 50 jaar!

  Afgelopen maandag 30 januari werd RE/MAX 50 jaar! Wij zijn er trots op dit lustrum te mogen vieren en willen dit jaar dan ook niet zomaar voorbij laten gaan...
  RE/MAX 50 jaar!
 • Is Virtual Reality de toekomst?

  Door op 12 December 2022
  De technische ontwikkelingen in de makelaardij gaan snel. Ik weet nog goed dat we vroeger, zo’n 20 jaar geleden met een fotorolletje met 36 foto’s snel naar de Hema gingen om gebruik te maken van hun 1 uur service om te kijken of de foto’s gelukt waren. Vandaag de dag is dit bijna niet meer voor te stellen.
  Is Virtual Reality de toekomst?
 • Koopsom & woningmarkt

  Door op 17 Mei 2022
  Inmiddels kunnen we concluderen dat de gekte in de markt voorbij is. Gelukkig ook maar. Hoewel het nog steeds bijzonder is om te constateren dat ondanks de oorlog in Oekraïne, de stijgende rente en de oplopende inflatie, we niet in een woningcrisis zijn beland en mogelijk ook niet zullen belanden. De behoefte aan woonruimte is immers nog steeds onverminderd hoog. 
  Koopsom & woningmarkt
 • Wat te doen bij machtsmisbruik door makelaars?

  Door op 31 Januari 2022
  Helaas komen in alle dienstensectoren en dus ook in de makelaardij praktijken voor die als grensoverschrijdend en machtsmisbruik beschreven kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koppelverkoop, voorrangsposities hanteren bij nieuwbouwprojecten, het uitsluiten van kijkers en het stimuleren door makelaars van het overbieden op een woning met als doel zichzelf te verrijken. Lees de blog van onze makelaar Han van Wijk...
  Wat te doen bij machtsmisbruik door makelaars?
 • Nieuw: Gratis Makelaars Helpdesk

  Door op 20 Augustus 2021
  We hebben een primeur. De woningmarkt van vandaag is dermate complex dat veel woningkopers of verkopers het vaak even niet meer weten. Geen nood. Wij hebben vanaf nu een gratis spreekuur voor iedereen die wel wat advies kan gebruiken. Eén keer per week staat onze register makelaar/taxateur u graag te woord om uw vragen te beantwoorden. Onze makelaar Han van Wijk vertelt over onze nieuwe dienst als vraagbaak in een verstoorde woningmarkt. 
  Nieuw: Gratis Makelaars Helpdesk
 • Makelaar & woningmarkt

  Door op 30 Juni 2021
  Sinds 2010 mag iedereen zich makelaar noemen. Een wetswijziging met grote gevolgen want ‘makelen’ is een vak apart waar grote belangen mee gemoeid zijn. U koopt of verkoopt niet elke dag een woning dus kunt u dat maar beter aan de kenner overlaten. Maar waar krijgt u dan mee te maken? Onze makelaar Han van Wijk legt uit waarom de ene makelaar beslist niet de ander is. Let goed op met wie u in zee gaat...
  Makelaar & woningmarkt
 • Huis kopen & keuring

  Door op 17 Mei 2021
  In de huidige krappe woningmarkt komen kopers al snel voor de verleiding om een huis te kopen zonder bouwkundige keuring. Ze denken daarmee hun kansen op de woning te vergroten. Niet doen. U loopt daarmee een groot risico op onverwachte kostenposten na de koop. Onverantwoord. Daarom laten wij bij de verkoop van onze woningen altijd eerst een onafhankelijke bouwkundige keuring uitvoeren zodat koper en verkoper precies weten waar ze aan toe zijn. Het zou verplicht moeten worden.
  Huis kopen & keuring
 • O, jee! Krijgen we hier ook Amsterdamse toestanden?

  Door op 6 April 2021
  U heeft het vast gemerkt. Ook in onze omgeving, buiten de randstad, is het eerder regel dan uitzondering geworden dat er moet worden overboden om kans te maken op een woning. Wordt overbieden de nieuwe norm zoals in Amsterdam? Dan wordt het kopen van een huis vooral voor starters een onhaalbare situatie.
  O, jee! Krijgen we hier ook Amsterdamse toestanden?
 • Huizenmarkt en service

  Door op 18 Januari 2021
  Staat de klant nog centraal tijdens de coronacrisis? Het zijn tegenwoordig andere tijden op de woningmarkt. Maar zijn deze bijzondere omstandigheden ook de aanleiding om het niveau van de serviceverlening naar klanten toe naar beneden bij te stellen? Of zou je het serviceniveau nu juist moeten verhogen? Graag neem ik u in deze blog mee in een rondje langs de velden bij partijen die een dagelijkse connectie hebben met de huizenmarkt en hoe ze daarin actief zijn.
  Huizenmarkt en service
 • Hoe koop je een huis?

  Door op 18 December 2020
  8 Tips om je niet gek te laten maken op de huidige huizenmarkt. Een huis kopen is een van de grootste uitgaven die iemand doet in zijn of haar leven. Ik verbaas me nog iedere dag over de wijze waarop consumenten met deze enorme belangrijke beslissing omgaan en hoe particulieren zich laten verleiden en zichzelf onder hoge druk een beslissing laten nemen. Graag wil ik u in deze blog meenemen in enkele gedachten en u vanzelfsprekend ook tips meegeven.
  Hoe koop je een huis?
 • Deze maand nog snel en eenvoudig € 200,- besparen?

  Door op 27 November 2020
  Wanneer u binnen 10 jaar verkoopplannen voor uw woning heeft adviseren wij als uw lokale en betrokken makelaar om nog uiterlijk in december uw “voorlopig” energielabel met een paar handelingen om te zetten naar een "definitief” energielabel. Na 1 januari gaat dit zelfde verplichte certificaat u honderden euro’s kosten!
  Deze maand nog snel en eenvoudig € 200,- besparen?
 • Bestaat er ook zoiets als ‘Makelaar Beun de Haas’?

  Door op 30 Oktober 2020
  Ik kom het helaas tegen. Makelaars die actief zijn in de markt zonder dat deze de gewenste ervaring en benodigde papieren hebben. Én die zonder enige vorm van intensieve begeleiding door een ervaren makelaar aan de slag zijn. Ongeleide projectielen die ook wel aan te duiden zijn als ‘Makelaar Beun de Haas’.
  Bestaat er ook zoiets als ‘Makelaar Beun de Haas’?
 • Hoe werkt dat nu met de nieuwe regels voor starters en niet-starters in 2021?

  Door op 1 Oktober 2020
  Los van het feit dat er geen koninklijke rijtoer was, geen hoedjesparade en alles op 1,5 meter afstand plaatsvond, was het de afgelopen 3e dinsdag van september een bijzondere Prinsjesdag. Het kabinet heeft namelijk besloten dat er extra maatregelen moeten worden genomen om jongeren meer kans te geven op de woningmarkt. Een initiatief dat we natuurlijk toejuichen. Je zal immers maar starter zijn in de huidige woningmarkt!
  Hoe werkt dat nu met de nieuwe regels voor starters en niet-starters in 2021?
 • Help! Ik mag maar 1x kijken zegt de makelaar!

  Door op 3 September 2020
  Krijgt u de gelegenheid van de makelaar om een 2e keer bij de woning te kijken? Of niet? Ik kom het helaas veel tegen. Kijkers die bij het vinden van hun droomwoning maar 1x de kans krijgen om een woning te bezichtigen. Sterker nog wanneer een kijker meer dan 30 minuten hier de tijd voor krijgt is dat echt uitzonderlijk tegenwoordig.
  Help! Ik mag maar 1x kijken zegt de makelaar!
 • Je zal nu maar een starter op de woningmarkt zijn!

  Door op 6 Augustus 2020
  Bent u een starter op de woningmarkt? Of kent u een jong iemand of een jong stelletje die een woning op de hectische woningmarkt van vandaag de dag zoeken? Dan herkent u de volgende uitspraak van hen wel: “We maken totaal geen kans!” En ik moet dat helaas onderschrijven. Dit probleem is niet alleen zichtbaar in de grote steden, maar ook bij ons, in onze directe omgeving. Starters hebben het gewoon zeer zwaar op deze woningmarkt en de vooruitzichten worden er ook niet beter op.
  Je zal nu maar een starter op de woningmarkt zijn!
 • Mag er tegen elkaar worden opgeboden?

  Door op 6 Juli 2020
  U heeft het vast wel eens een keertje gehoord of mogelijk zelf meerdere malen. Misschien heeft u het ook aan den lijve meegemaakt. Het uitspelen van bieders op een woning. Het tegen elkaar op laten bieden. Sterker nog, een woning vlak voor het tekenen aan een andere koper verkopen.
  Mag er tegen elkaar worden opgeboden?
 • Heeft de wereldwijde Corona crisis ook gevolgen voor de lokale woningmarkt?

  Door op 1 Mei 2020
  De gevolgen van de wereldwijde Covid 19 pandemie gaat ieder werelddeel, ieder land, iedere regio, iedere plaats en ieder individu in meer of mindere mate raken. Veel ondernemers die geen stip op de horizon zien, maken zich grote zorgen over het voortbestaan van hun onderneming. Voor horecabedrijven, beroepen waarbij fysiek contact onvermijdelijk is en veel detaillisten zijn het ook lastige tijden.
  Heeft de wereldwijde Corona crisis ook gevolgen voor de lokale woningmarkt?
Naar boven