Makelaars bloggen

 • Hoe werkt dat nu met de nieuwe regels voor starters en niet-starters in 2021?

  Door op 1 oktober 2020
  Los van het feit dat er geen koninklijke rijtoer was, geen hoedjesparade en alles op 1,5 meter afstand plaatsvond, was het de afgelopen 3e dinsdag van september een bijzondere Prinsjesdag. Het kabinet heeft namelijk besloten dat er extra maatregelen moeten worden genomen om jongeren meer kans te geven op de woningmarkt. Een initiatief dat we natuurlijk toejuichen. Je zal immers maar starter zijn in de huidige woningmarkt!
  Hoe werkt dat nu met de nieuwe regels voor starters en niet-starters in 2021?
 • Help! Ik mag maar 1x kijken zegt de makelaar!

  Door op 3 september 2020
  Krijgt u de gelegenheid van de makelaar om een 2e keer bij de woning te kijken? Of niet? Ik kom het helaas veel tegen. Kijkers die bij het vinden van hun droomwoning maar 1x de kans krijgen om een woning te bezichtigen. Sterker nog wanneer een kijker meer dan 30 minuten hier de tijd voor krijgt is dat echt uitzonderlijk tegenwoordig.
  Help! Ik mag maar 1x kijken zegt de makelaar!
 • Je zal nu maar een starter op de woningmarkt zijn!

  Door op 6 augustus 2020
  Bent u een starter op de woningmarkt? Of kent u een jong iemand of een jong stelletje die een woning op de hectische woningmarkt van vandaag de dag zoeken? Dan herkent u de volgende uitspraak van hen wel: “We maken totaal geen kans!” En ik moet dat helaas onderschrijven. Dit probleem is niet alleen zichtbaar in de grote steden, maar ook bij ons, in onze directe omgeving. Starters hebben het gewoon zeer zwaar op deze woningmarkt en de vooruitzichten worden er ook niet beter op.
  Je zal nu maar een starter op de woningmarkt zijn!
 • Mag er tegen elkaar worden opgeboden?

  Door op 6 juli 2020
  U heeft het vast wel eens een keertje gehoord of mogelijk zelf meerdere malen. Misschien heeft u het ook aan den lijve meegemaakt. Het uitspelen van bieders op een woning. Het tegen elkaar op laten bieden. Sterker nog, een woning vlak voor het tekenen aan een andere koper verkopen.
  Mag er tegen elkaar worden opgeboden?
 • Heeft de wereldwijde Corona crisis ook gevolgen voor de lokale woningmarkt?

  De gevolgen van de wereldwijde Covid 19 pandemie gaat ieder werelddeel, ieder land, iedere regio, iedere plaats en ieder individu in meer of mindere mate raken. Veel ondernemers die geen stip op de horizon zien, maken zich grote zorgen over het voortbestaan van hun onderneming. Voor horecabedrijven, beroepen waarbij fysiek contact onvermijdelijk is en veel detaillisten zijn het ook lastige tijden.
  Heeft de wereldwijde Corona crisis ook gevolgen voor de lokale woningmarkt?
Naar boven