Bovenkarspel

Bovenkarspel

Plattelandse sfeer met alle faciliteiten in de buurt  

Bovenkarspel heeft nog een dorps karakter. Echt 'ons kent ons'. Maar het is wel voorzien van alle eerste levensbehoeften. Dus wonen op het "platteland" met alle voordelen van buiten wonen.

Groeiende populariteit

Bovenkarspel ligt in West-Friesland. Het is een van de dorpen van de gemeente Stedebroec en dichtbij het Markermeer. Door de nieuwe weg en het NS station is Bovenkarspel goed bereikbaar vanuit Amsterdam. Het is bovendien een echte groeigemeente door de bouw van nieuwbouwwijken waaronder De Rozenboom en Zuidervoert. Door de groeiende populariteit zijn de prijzen in dit gebied nog steeds stijgende dus zorg dat u er nog op tijd bij bent!

Ideaal voor watersporters

Een groot aantal woningen ligt aan het doorgaande vaarwater. Het is daardoor goed mogelijk om met een sloep vanuit de achtertuin de polder in te varen. Ook voor zeilers is Bovenkarspel ideaal. Vanuit de eigen haven bent u binnen een mum van tijd op het Markermeer. Voor andere vormen van recreatie in de omgeving kunt u terecht in het Streekbos, Sprookjeswonderland en het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Of ga voetballen bij VV KGB.

Winkelen

De gemeente Bovenkarspel kent ook een overdekt winkelcentrum met diverse winkels en speciaalzaken. Ruimte om gratis te parkeren is er voldoende en het ligt dichtbij het NS Station.

Scholen in de buurt

Uw kinderen kunnen in Bovenkarspel naar een aantal basisscholen en in de directe omgeving zijn er de middelbare scholen RSG Enkhuizen en Martinus Grootebroek voor VMBO t/m gymnasium. In Grootebroek kunnen ze naar Praktijkschool Stedebroec. Door directe treinverbindingen naar Hoorn, Amsterdam en Alkmaar zijn ook de vervolgopleidingen goed bereikbaar.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Bovenkarspel? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor deze omgeving.

Naar boven