Grootebroek

Grootebroek

Wonen in een karakteristiek dorp met alle faciliteiten in de buurt 

Grootebroek staat bekend om z’n dorpse karakter. Het is kleinschalig opgezet terwijl toch alle faciliteiten in de omgeving zijn. 

Flinke groei

Het dorp Grootebroek ligt in de West-Friese gemeente Stedebroec. Het heeft alle noodzakelijke voorzieningen en anders zijn deze in de directe omgeving te vinden. In de laatste decennia heeft het dorp een flinke groei doorgemaakt met een aantal nieuwbouwwijken. Zo is de wijk Oosterweed vrijwel voltooid en is de nieuwbouwwijk “De Waterweide” volop in aanbouw. Door de groeiende populariteit zien we de woningprijzen in Grootebroek stijgen maar je krijgt in dit prachtige dorp toch nog steeds veel waar voor je geld.

Goed bereikbaar 

Grootebroek heeft een uitstekende bereikbaarheid. Door de net voltooide N307 bent u binnen 45 minuten in Amsterdam. Via het NS station heeft u een directe verbinding met Hoorn, Alkmaar en Amsterdam. In de omgeving kunt u prima winkelen in het naastgelegen Bovenkarspel waar u allerlei winkels vindt in het riante, overdekte winkelcentrum Het Streekhof.

Naar school 

Opgroeiende kinderen kunnen naar verschillende basisscholen. Daarna kunnen ze naar het Martinus College voor middelbaar onderwijs of Praktijkschool Stedebroec. In Enkhuizen gaan kinderen naar het RSG, een scholengemeenschap met VMBO t/m atheneum en tweetalig onderwijs. 

Vrije tijd

Grootebroek kent een zeer actief verenigingsleven. U kunt er onder andere lid worden van de bekende voetbalvereniging De Zouaven waar Frank en Ronald de Boer nog hebben gespeeld. Ook een leuke vereniging is tennisvereniging Het Grootslag. Verder is er in Grootebroek een zwembad waar ook de bewoners van omliggende gemeenten gretig gebruik van maken. Voor spannender werk is er een kartcentrum waar u ook kunt lasergamen en ontsnappen uit escape rooms.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Grootebroek? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor Grootebroek.

Naar boven