Hem en Venhuizen

Hem en Venhuizen

Landelijk wonen in karakteristieke dorpen

Wonen in de dorpen Venhuizen en Hem betekent genieten van een landelijke omgeving met wijdse trekken. Ontdek het platteland van West-Friesland.

Aantrekkelijk wonen

Hem en Venhuizen liggen in de gemeente Drechterland in de streek West-Friesland. De dorpen liggen aan het Markermeer en tussen landerijen. Het landelijke dorpse karakter voert de boventoon. De oude kern, aangevuld met nieuwbouw maakt het wonen hier zeer aantrekkelijk. De prijzen zijn nog zeer betaalbaar en je krijgt er een hoop ruimte voor terug. 

Naar school 

Hem en Venhuizen hebben een aantal basisscholen. Voor de middelbaren scholen kunnen uw kinderen naar de omliggende gemeenten met scholen als Martinus Grootebroek (VMBO t/m gymnasium), Praktijkschool Stedebroec en RSG Enkhuizen (VMBO t/m atheneum en tweetalig onderwijs). 

In de buurt

Ook in uw vrije tijd woont u prima in Hem en Venhuizen. Zo zijn er een aantal sportverenigingen waaronder De Valken en ASV55. In het buitenbad ’t Hemmerven kunt u ’s zomers een verfrissende duik nemen. De gemeenten zijn goed bereikbaar via het NS station in Bovenkarpel en Hoogkarspel. 

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Hem of Venhuizen? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor Hem en Venhuizen.

Naar boven