Hoogkarspel

Hoogkarspel

Landelijk wonen met de stad in de buurt 

De voornaamste reden van bewoners om in Hoogkarspel te gaan wonen is het landelijke karakter met toch de faciliteiten van de 'grote stad' in de buurt. Maak kennis met dorps wonen in een waterrijk gebied.

Bekende watertoren

Hoogkarspel is een dorp in de West-Friese gemeente Drechterland. Hoogkarspel is het hoogst gelegen dorp in de streek. Kenmerkend element in het dorp is de watertoren die is gebouwd in 1930 en ontworpen door PWN - W. Mensert. Dit rijksmonument heeft een hoogte van 49,1 meter en twee waterreservoirs van 600 en 400 m³. Het dorp beschikt over een eigen treinstation die een directe verbinding heeft met Hoorn, Amsterdam en Alkmaar (overstap Hoorn)

Groeiende gemeente

Hoogkarspel is nog steeds groeiende. De wijk de Binckhorst is zo goed als voltooid en de andere nieuwbouwwijk Reigerborg is nog in aanbouw. Een groot aantal woningen ligt aan water dat in verbinding staat met de polder. Heel leuk om vanuit je achtertuin een boottochtje te maken. Dat maakt Hoogkarspel ook zo geliefd waardoor prijzen er nog steeds stijgen. 

In de buurt 

In Hoogkarspel kunt u terecht bij diverse verenigingen en sportclubs zoals de bekende voetbalvereniging Spirit. Of ga winkelen in het overdekte winkelcentrum Reigerspassage. Voor scholen kunnen uw kinderen naar de lokale basisscholen en middelbare scholen in de naastgelegen dorpen zoals het Martinus College in Grootebroek en de RSG in Enkhuizen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Hoogkarspel? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor Hoogkarspel.

Naar boven