Wervershoof

Wervershoof

Wonen in een knus dorp, varen naar het IJsselmeer

Wie in Wervershoof komt wonen doet dat meestal voor de kleinschaligheid en de nabijheid van het IJsselmeer. Vooral voor watersporters is het een ideale woonlocatie.

Authentiek en nieuw

Wervershoof is een dorp in de West-Friese gemeente Medemblik. Het ligt dichtbij het IJsselmeer en middenin de landerijen. Het oude dorp heeft authentieke gebouwen zoals de bekende molen De Hoop met het Theo Koomen museum. Bewoners kiezen voor Wervershoof vanwege de kleinschaligheid met het IJsselmeer om de hoek. Veel huizen liggen er aan doorgaand water waardoor u ideaal vanaf uw eigen huis een boottochtje kunt maken. Naast authentieke huizen in het oude dorp is er ook veel nieuwbouw en staan er nog diverse projecten op stapel. Dat maakt de woningkeuze in Wervershoof zeer divers. 

Volop voorzieningen 

Wervershoof biedt ook volop voorzieningen. Zo kunt u uitgebreid winkelen in het winkelcentrum midden in het dorp. In de buurt ligt ook het vakantiepark de Vlietlanden. Dit is een modern park met allerlei faciliteiten waaronder een restaurant en de mogelijkheid om een boot te huren

Naar school

Uw kinderen kunnen naar diverse basisscholen in Wervershoof. Voor middelbaar onderwijs kunnen ze naar het Martinus College in Grootebroek met VMBO, MAVO, HAVO, atheneum en gymnasium. Ook in Grootebroek ligt een vestiging van de Praktijkschool Stedebroec. Of ze gaan naar RSG Enkhuizen, een kleinschalige scholengemeenschap met VMBO tl, HAVO, atheneum en tweetalig onderwijs. In het naastgelegen Medemblik kunnen ze naar Scholengemeenschap De Dijk met VMBO, MAVO, HAVO en VWO.

Sporten in de buurt

Het verenigingsleven is zeer actief in Wervershoof. Er zijn verschillende sportclubs waaronder Sportcentrum de Dars, voetbalvereniging Wervershoof VVW, golfbaan De Vlietlanden en zwembad De Zeehoek

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Wervershoof? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor Wervershoof.

Naar boven