Westwoud en Oosterblokker

Westwoud en Oosterblokker

Authentiek wonen in een landelijke omgeving

Wonen in Westwoud en Oosterblokker is aantrekkelijk vanwege het dorpse karakter maar met toch de faciliteiten van de grote stad in de buurt. Ontdek het landelijke karakter van deze twee prachtige dorpen.  

Twee kerken

Westwoud is een dorp in de West-Friese gemeente Drechterland. Westwoud telt twee grote kerken, de grootste van de twee is gebouwd tussen 1849 en 1851. De parochie van dienst is echter al veel ouder, al in 1319 wordt de parochie genoemd. De huidige Sint-Martinuskerk is van neoclassicistische stijl, van de architect Molkenboer. In 1984 werd de kerk grondig gerestaureerd. De dorpen Westwoud en Oosterblokker liggen aan de lintbebouwing. Het grootste gedeelte is authentiek maar er heeft in de laatste decennia ook veel nieuwbouw plaatsgevonden.

Golfen en zeilen

Golfliefhebbers kunnen een balletje slaan in de “achtertuin” op Golfbaan Westwoud. Dit is de thuisbaan voor de Westfriese Golfclub. Voor zeilers ligt het IJsseLmeer en Markermeer om de hoek. En wie even naar Amsterdam wil pakt de A7 en is binnen een half uur in het centrum van de hoofdstad. Voor openbaar vervoer kunt u uitwijken naar Hoorn. 

Naar school

In Westwoud en Oosterblokker is een basisschool. Daarna kunnen uw kinderen naar het voortgezet onderwijs in Hoorn voor Dampte, een scholengemeenschap voor VMBO kader tot VMBO tl. Op het Atlas College kunnen ze naar het VNBO t/m het gymnasium. 

 

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Westwoud of Oosterblokker? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor Westwoud en Oosterblokker.

Naar boven