Wijdenes en Oosterleek

Wijdenes en Oosterleek

Landelijk wonen op 30 minuten van Amsterdam

In Wijdenes en Oosterleek woont u in een landelijke sfeer en bent u toch dichtbij de grote stad. Ontdek deze leuke dorpen aan het Markermeer.

Alle faciliteiten

De dorpen Wijdenes en Oosterleek liggen in de West-Friese gemeente Drechterland, dichtbij Hoorn en Enkhuizen aan de Markerwaarddijk. Alle faciliteiten zijn in de buurt te vinden of kunt u in de dorpen zelf vinden. Voor meer keuze bent u via de A7 binnen een half uur in Amsterdam. De prijzen ontwikkelen zich nog steeds naar boven toe. Steeds meer mensen zien de voordelen van het 'buiten wonen', met toch alles dichtbij.

Haven van Wijdenes

De voormalige vissershaven van Wijdenes heeft al jaren last van verzanding van de toegangsmond. Daardoor kunnen alleen kleinere recreatiebootjes momenteel van de haven gebruikmaken. De haven is tevens de thuishaven van het aan de KNRM gelieerde reddingstation Wijdenes. Twee reddingboten liggen permanent stand-by in de haven om ingezet te worden bij calamiteiten. U kunt perfect wind- en kite surfen op deze locatie!

Naar school

Uw kinderen kunnen in Wijdenes en Oosterleek naar de basisschool. Voor middelbaar onderwijs kunnen ze naar Hoorn voor D’Ampte, een scholengemeenschap voor VMBO kader tot VMBO tl. Of ze gaan naar het Atlas College met VMBO t/m VWO. Ook kan worden gekozen voor Enkhuizen of Grootebroek. In Grootebroek kunnen ze naar Praktijkschool Stedebroec en Martinus College Grootebroek voor VMBO t/m gymnasium. In Enkhuizen is de middelbare school RSG Enkhuizen  

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Wijdenes of Oosterleek? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor deze omgeving.

Naar boven