Zwaagdijk

Zwaagdijk

Wonen in een landelijke omgeving dichtbij het IJsselmeer

Wonen in Zwaagdijk is leven in een prachtige landelijke omgeving. Ontdek rust en groene pracht dichtbij het IJsselmeer en Markermeer.

Boven Zwaag

Zwaagdijk is een dorp in de gemeente Medemblik. Het is tegenwoordig formeel opgedeeld in twee dorpskernen: Zwaagdijk-Oost en Zwaagdijk-West. Zwaagdijk wordt echter nog steeds als plaatsnaam gebruikt, meestal voor beide dorpskernen. De plaatsnaam Zwaagdijk komt van oorsprong mogelijk van de aanduiding 'de dijk boven Zwaag'. De dijk- en plaatsnaam komt in het Nederlands voor het eerst in 1466 als Zwaechdijck, later nog als Swaech Dyck en Swaegh Dyck.

Sport en bedrijven

Er zijn een aantal verenigingen actief binnen Zwaagdijk waaronder sport- en ontspanningsvereniging "De Wildebras” en voetbalvereniging RKVV Zwaagdijk. Ook zijn er enkele grote bedrijven gevestigd in Zwaagdijk. Hessing is zo’n voorbeeld. Dit bedrijf werkt vanuit Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Iedere week gaan er vanuit de verschillende productielocaties miljoenen verpakkingen versproducten op transport. In totaal werken er ruim tweeduizend mensen bij Hessing. Maar ook de groei van Action is met recht bijzonderheidswaardig. In 1993 is het begonnen met 1 winkeltje in West-Friesland en inmiddels uitgegroeid tot 1325 winkels in heel Europa met maar liefst meer dan 46.000 personeelsleden. In 1999 is het 1e distributiecentrum van Action in Zwaagdijk neer gezet.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Zwaagdijk? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor Zwaagdijk.

Naar boven