Enkhuizen

Enkhuizen

Wonen in de dorpse sfeer van een authentieke stad 

Enkhuizen is een karakteristieke stad in West-Friesland. Je geniet er van een dorpse sfeer met volop voorzieningen van een echte stad. 

Dicht bij de natuur

In het centrum van Enkhuizen vindt u allerlei leuke restaurants, bars en een groot winkelgebied met een grote diversiteit aan winkels. Even verderop kunt u genieten van de natuur en in 50 minuten met de auto bent u in Amsterdam. In het buitengebied van Enkhuizen zijn vele waterpartijen en het Streekbos met diverse recreatiemogelijkheden, waaronder het klimbos.

Groei woningaanbod

Enkhuizen groeit de laatste decennia behoorlijk. Een grote nieuwe woonwijk is de Kadijken. Het biedt een grote variatie aan woningen met als rode draad de ruime opzet en het vele water. Door de groei van de stad zien we ook dat de prijzen van de woningen een positieve ontwikkeling doormaken. 

Ideaal voor watersporters

Omdat Enkhuizen aan zowel het IJsselmeer als het Markermeer ligt is het een ideale locatie voor watersporters. Na een kort eindje varen ben je met je zeilboot of sloep op het grote water. Veel huizen liggen dan ook aan doorgaand vaarwater.   

Publiekstrekkers

Beeldbepalende gebouwen in Enkhuizen zijn onder andere cultureel centrum De Dromedaris en de Koepoort, beide maakten deel uit van de vestingwerken van de stad. Andere grote publiekstrekkers zijn Sprookjeswonderland en het Zuiderzeemuseum.

Veel verenigingen

Enkhuizen heeft een zeer rijk verenigingsleven. U kunt er in uw vrije tijd terecht bij onder andere voetbalvereniging West Frisia, voetbalvereniging en turnvereniging Dinduavolleybalvereniging MadjoeWatersportverening De Ven en carnavalsvereniging De Haringhoppers

Goede bereikbaarheid

Enkhuizen is zeer goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer via diverse buslijnen en treinverbindingen. Ook binnen de stad zijn er veel mogelijkheden om van het openbaar vervoer gebruik te maken. Via de haven kunt u met de veerpont naar andere havens waaronder Stavoren. 

Naar school

Voor kinderen is Enkhuizen een ideale omgeving om in op te groeien. Er is volop ruimte, natuur en speelvoorzieningen. Voor basisscholen is er een ruim aanbod. En voor middelbaar onderwijs kunnen ze naar de RSG. Dit is een kleinschalige scholengemeenschap met onderwijs voor VMBO tl, HAVO, atheneum en tweetalig onderwijs. Vervolgopleidingen zijn via treinverbindingen naar Hoorn, Amsterdam en Alkmaar goed bereikbaar. 

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Enkhuizen? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor Enkhuizen.

Naar boven