Heerhugowaard

Heerhugowaard

Wonen in een moderne omgeving met dorpse trekken

Heerhugowaard is een gemeente in West-Friesland en een overwegend moderne plaats. Het heeft enkele dorpse kenmerken en een overwegend tuinstedelijke opzet. 

Alle ruimte

De woningen en wijken in Heerhugowaard zijn ruim van opzet. Dat maakt de gemeente zeer aantrekkelijk voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Er is namelijk alle ruimte voor een onbekommerde jeugd. Daarnaast zijn alle faciliteiten in de buurt zoals scholen, gezondheidszorg en winkels. Door de gunstige ligging en groeiende populariteit is de waarde van de woningen in Heerhugowaard nog steeds aan het stijgen. Ook de bereikbaarheid van Heerhugowaard is prima. Met de bus en via het eigen NS station bent u snel in de grotere steden van Noord-Holland. 

In de buurt 

Heerhugowaard staat bekend om de “Stad van de Zon”. Dit is de grootste emissieneutrale woonwijk van Europa. Met zonnepanelen, windmolens en tal van moderne, duurzame technieken levert deze woonwijk meer energie dan dat het zelf verbruikt. Rondom de wijk is een meer aangelegd met allerlei recreatiemogelijkheden en natuurontwikkeling. In de Middenwaard kunt u winkelen in het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Op het Strand van Luna kunt u ’s zomers heerlijk ontspannen.  

Sport en school 

Voor uw vrije tijd heeft Heerhugowaard verschillende sportverenigingen. U kunt onder andere lid worden van voetbalvereniging Reigerboys, SVW '27, zaalvoetbalclub FC Marlène, handbalvereniging Tornado en TTV DOV. Uw kinderen kunnen voor onderwijs terecht bij een groot aantal basisscholen. Ook zijn er middelbare scholen en vervolgopleidingen in Heerhugowaard zoals het Horizon College, Trinitas College, Huygens College en Praktijkschool Focus. 

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Heerhugowaard? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor Heerhugowaard.

Naar boven